GreekRussian (CIS)English (United Kingdom)

Ιερού Ναού ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ Αχαρνών Αττικής.
Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2011 15:17

Κυρίες και Κύριοι

Με τις ευλογίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος άρχισε η ανέγερση του Νέου Ιερού Ναού ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ στην συνοικία «ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ Β’» Αχαρνών Αττικής.

Ως γνωστόν η εικόνα της Μεγαλόχαρης ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ευρίσκετω επί αιώνας στην περιώνυμη Μονή ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ του Πόντου και ήταν η ιερή προστάτιδα του Βασιλείου του Πόντου και γαλούχησε τον Ποντιακό Ελληνισμό. Μετά την Μικρασιατική καταστροφή, την καταστροφή της Μονής, και τον ξεριζωμό του Ποντιακού Ελληνισμού, η εικόνα μεταφέρθηκε στην Ελλάδα και τοποθετήθηκε αρχικά στο μουσείο Αθηνών για να μεταφερθεί αργότερα στη νεοϊδρυθείσα Μονή, ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ, στο όρος Βέρμιο της Ημαθίας.

Η Μονή ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΣΟΥΜΕΛΑ λόγω του μεγάλου θησαυρού της Ιεράς Εικόνας που κατέχει αποτελεί πανελλήνιον και πανορθόδοξον προσκύνημα και ιδιαίτερα των Ποντίων που είναι το καύχημά τους.

Την τελευταία δεκαετία έχουμε έξαρση του επαναπατρισμού του Ποντιακού Ελληνισμού ο οποίος κυρίως εγκαταστάθηκε στο νομό Αττικής και ιδιαίτερα στις Αχαρνές (Μενίδι) όπου οι Πόντιοι υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τις 60000.

Για τις λατρευτικές ανάγκες του μεγάλου αυτού αριθμού των Ποντίων αλλά και για τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι επλήγησαν και από τον τελευταίο σεισμό, και με τις ευλογίες της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως προαναφέραμε, αποφασίσαμε την ανέγερση ενός νέου παμμεγέθους ναού αφιερωμένου στην ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ στην οποία ο Ποντιακός Ελληνισμός και όλος ο ξεριζωμένος Ελληνισμός της Μ. Ασίας έχει ιδιαίτερη ευαισθησία και ευλάβεια.

Με την νόμιμη άδεια και τα νόμιμα σχέδια ξεκινήσαμε και ήδη ολοκληρώσαμε την ανέγερση του κάτω (υπογείου) Ναού όπου τελούνται τακτικά όλες οι Ιερές Ακολουθίες.

Τώρα  βρισκόμαστε στο στάδιο των καλουπωμάτων του κυρίως (άνω) Ναού. Μόνον το κόστος για την ολοκλήρωση του κυρίως Ναού, δηλαδή τα καλουπώματα καθώς και το οπλισμένο σκυρόδεμα ανέρχεται  περίπου στις  500 χιλιάδες Ευρώ. Ακολουθούν οι υπόλοιπες υπέρογκες δαπάνες λοιπών εργασιών αποπερατώσεως του Ναού με προϋπολογισμό 3 εκατομμύρια ευρώ. Για την ομαλή περαιτέρω πορεία των οικοδομικών εργασιών θα χρειαστούμε την οικονομική σας ενίσχυση.

Προς τούτο απευθυνόμαστε στην υμετέρα αγάπη και ζητούμε την συνδρομή σας καθότι η ανέγερση Ιερών Ναών και άλλων ευαγών ιδρυμάτων πραγματοποιείται κυρίως με συνδρομές και δωρεές ευλαβών συνδρομητών, μικρών η μεγάλων, του ευσεβούς λαού μας.

Τα ονόματα όλων των δωρητών θα καταχωρηθούν στο εκκλησιαστικό βιβλίο για αιώνια μνημόνευση, ενώ, των μεγάλων ευεργετών θα αποθανατιστούν σε μαρμάρινη πλάκα ένθεν και ένθεν της εισόδου του Ιερού Ναού.

Ευελπιστούντες ότι θα τύχουμε και της υμετέρας συνδρομής στο ύψος που οι δυνατότητες σας και η αγάπη σας θα καθορίσουν, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και σας εκφράζουμε το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μας.

Τέλος ευχόμεθα όπως ο Κύριος σας επιδαψιλεύει την κατ’άμφω υγείαν και η Κυρία Θεοτόκος  ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ της οποίας τον Ιερόν Οίκον με τη βοήθειά σας θα ανεγείρουμε, να είναι παντοτινή Βοηθός και Σκέπη σας.

Αριθμός λογαριασμού σε Ευρώ τραπεζικών εμβασμάτων εντός της χώρας: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος 091/ 558000-56 ή εκ του εξωτερικού: IBAN:GR63 0110 0910 0000 0915 5800 056 SWIFT ETHN GRAA κατάστημα Αχαρνών στο όνομα Ιερόν Μητροπολιτικόν Παρεκκλήσιον Παναγίας Σουμελά Αχαρνών,.

Μετά του προσήκοντος σεβασμού και της εν Κυρίω αγάπης.

 

Календарь событий

Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Ορθόδοξο Ημερολόγιο

Σοφρινό - ρωσικά χειροποίητα εκκλησιαστικά είδη

banner gr

Νέα έρχονται Νέα έρχονται
Copyright © 2020. Panagia Soumela Aharne, Панагия Сумела Ахарне, Παναγία Σουμελά Αχαρνέ. Designed by Wstudio.gr